Historien om Koneanti Ab

Under årens lopp har Antti Mäkiniemi många gånger blivit uppmanad att sälja maskiner, från mopeder till traktorer. Anttis intresse för maskiner och utrustning har ända sedan han varit ung alltid varit tufft. Antti har på nära håll sett hur maskinägare i hans närkrets har förlorat mycket pengar genom att sälja och köpa sina maskiner via återförsäljare eller sälja maskinerna längs traditionella rutter.

Antti kom kom på idén när han funderade på att varför erbjuder ingen maskinägarna en alternativ maskinförsäljningstjänst och inköpstjänst. Antti bestämde sig för att om ingen annan börjar ta hand om saken, så gör han det själv. Detta gav honom idén att erbjuda producenterna en alternativ maskinhandel från producent till producent med god kundservice .

Antti bestämde sig också för att erbjuda Joni Rantanen möjlighet att gå med i företaget och Joni blev intresserad direkt. Joni köpte idén utgående från sin personliga erfarenhet ty han förstod att det fanns behov av tjänsten. Företaget planerades och byggdes på allvar under våren 2020 och på sommaren samma år blev företaget grundat .

Äkta jordnära tjänster erbjudes,

Antti ja Joni

Antti Mäkiniemi

När körde du för första gången en traktor?

”När jag kunde nå fram till pedalerna och ratten samtidigt, först då körde jag traktorn. (Om man inte som körning räknar med att sova på traktorns golv)”

Vilket mervärde ger du din producentservice?

”Jag har alltid gillat att jobba med människor och maskiner, och i det här arbetet kommer de båda faktiskt samman. Jag har jobbat med en mängd olika maskiner, förutom att jag sålt dem också. En jordnära inställning till saker och ting ger mig förmågan att fungera i alla situationer.”

Motto?

”Gör rätt på en gång! så att du inte behöver göra om det på nytt!”

Joni Rantanen

När körde du för första gången en traktor?

”När jag var ungefär 5 år gammal styrde jag en Ford 5000 på höfältet medan andra kastade fyrkantiga balar ombord. (Jag hade inte råg i ryggen ännu)”

Vilket mervärde ger du din producentservice?

”En ung persons personliga erfarenhet gällande jordbruk, skogsbruk och maskiner. En vuxen persons arbetserfarenhet inom tillverkning av jordbruksmaskiner, utrikeshandel och kontrakter garanterar en förståelse och en idé om hur tjänsten kan bli så enkel och funktionell som möjligt. Dessutom får jag alltid feedback om hur vi kan göra bättre.”

Motto?

”Korrekt, men inte så allvarligt!”