Koneannin tarina

Antti Mäkiniemeä on kysytty vuosien varrella monesti myymään erilaisia koneita aina mopoista traktoreihin. Kiinnostus koneisiin ja laitteisiin Antilla on ollut aina kova jo nuoresta pitäen. Antti näki läheltä, miten koneen omistajat lähipiirissä menettivät paljon rahaa koneen vaihtokaupoissa tai myydessään koneen perinteisiä reittejä käyttäen.

Antilla heräsikin ajatus, miksei kukaan tarjoa koneen omistajille vaihtoehtoista koneen myynti- ja ostopalvelua. Antti päätti, että jos ei kerran kukaan ala asiaa hoitaa, niin se pitää alkaa tehdä itse. Näin heräsi ajatus tarjota tuottajille hyvällä asiakaspalvelulla vaihtoehtoista konekauppaa periaatteella tuottajilta tuottajille.

Antti päätti kysyä myös Joni Rantasta mukaan yritykseen, ja Joni suostuikin heti. Joni osti idean perustuen niin ikään omakohtaiseen kokemukseensa ja ymmärsi, että palvelulle on tarvetta. Yritystä lähdettiin tosissaan miettimään ja rakentamaan vuoden 2020 keväällä ja kesällä yritys perustettiinkin.

Aitoa maanläheistä palvelua tarjoten,

Antti ja Joni

Antti Mäkiniemi

Milloin ensimmäisen kerran ajoit traktorilla?

”Ajoin sitten vasta traktorilla, kun tuli vartta sen verran, että ylsi samaan aikaan rattiin ja polkimiin. (Jos traktorin lattialla nukkumista ei lasketa ajamiseksi)”

Mitä lisäarvoa tuot tuottajien palvelemiseen?

”Olen aina halunnut olla tekemisissä ihmisten ja koneiden kanssa ja tässä työssä ne todellakin yhdistyvät. Olen tehnyt töitä monenlaisilla koneilla sen lisäksi, että olen niitä myös myynyt. Maanläheinen lähestymistapa kaikkia asioita kohtaan antaa valmiudet toimia tilanteessa kuin tilanteessa.”

Motto?

”Kannattaa tehrä heti kunnolla, niin ei tartte toista kertaa teherä!”

Joni Rantanen

Koska ensimmäisen kerran ajoit traktorilla?

”Kun olin noin 5-vuotias, niin ohjasin Ford 5000:sta vaarin heinäpellolla muiden heitellessä kanttipaaleja kyytiin. (Ei ollu ruista vielä ranteissa)”

Mitä lisäarvoa tuot tuottajien palvelemiseen?

”Omakohtainen kokemus nuoresta pitäen maa- ja metsätaloudesta sekä koneista. Aikuisiän työkokemus maatalouskoneiden valmistuksesta, ulkomaankaupasta ja sopimuksista takaavat ymmärryksen ja ajatuksen, kuinka tehdään palvelu mahdollisimman vaivattomaksi ja toimivaksi. Lisäksi otan aina vastaan palautetta, kuinka voimme palvella entistä paremmin.”

Motto?

”Tosissaan, muttei vakavissaan!”